Seperti yang dijanjikan hari ni nak share resepi yang sangat simple. Tak yah sukat2 bagai.
Bahan-bahan:
Sebungkus kulit popiah
Minyak masak
Gula aising
1. Mula-mula gulung kulit popiah.
Tips: kalau kulit popiah agak kering & susah nak dileraikan guna tuala lembap & sapu atas permukaan kulit popiah tadi.
2. Inilah rupa kulit popiah yang dah digulung. Letak kain lembap kat atas untuk elakkan kulit popiah tadi kering. Kalau kering nanti jadi tak cantik.
3. Kemudian gunting kulit popiah yang dah digulung. Rupanya jadi cam kat atas tu.
4. Lepas tu, goreng.
5. Kemudian, toskan minyak & biarkan sejuk.
6. Untuk salutkan gula cara senang adalah gunakan zipper bag.
Masukkan kulit popiah & gula aising ke dalam beg tu & goncang dengan lembut. Jangan kuat-kuat sebab kita tak nak kulit popiah tadi pecah & hancur.
7. Dan inilah hasilnya!
Sangat senang & mudah.... :)
No comments:
Post a Comment